rol isolatiefolie

In de koude wintermaanden levert een geïsoleerd huis veel voordelen op. Denk aan minder verlies van warmte en een lagere energierekening. Je kunt je huis natuurlijk zelf isoleren, maar met de snelle technologische ontwikkelingen wordt het in de nabije toekomst mogelijk om je huis te laten isoleren door een robot.

Spuitrobot voor vloerisolatie

Dit jaar werd in Nederland voor het eerst een spuitrobot ingezet voor het isoleren van een vloer. Met deze robot kunnen zelfs de krapste ruimtes geïsoleerd worden. Het blijkt namelijk dat er veel huizen in Nederland zijn met een ontoegankelijke op te lage kruipruimte. Een isolateur kan hier niet met zijn apparatuur komen. De vloerisolatie vanuit de kruipruimte is daardoor niet mogelijk. Een gat van 35 centimeter is voor deze robot voldoende om onder de grond te komen en de vloer te isoleren. Dat betekent dat zelfs de kleinste kruipruimten geïsoleerd kunnen worden.

rol isolatiefolie

Zelf je huis isoleren

Zo’n spuitrobot wordt nu nog niet op grote schaal gebruikt, dus mocht je zelf vast aan de slag willen dan kun je natuurlijk ook zelf je huis isoleren. Alleen al een vloer met een goede isolatie kan op jaarlijkse basis veel geld besparen. Zo berekende Milieu Centraal dat je met het isoleren van de vloer van een 2-onder-1-kapwoning ieder jaar 230 euro kan besparen. Maar je kunt ook het dak, plafond of de muur isoleren. Afhankelijk van de plek zijn er verschillende soorten isolatiefolie die je kunt gebruiken. Het belangrijkste om daarbij op te letten is de isolerende waarde. 

Voordeel isolatiefolie

Het voordeel van het isoleren van je huis is dat het vaak bij een kleine investering blijft. Vooral als je gebruikmaakt van isolatiefolie. De kosten van dit folie zijn een stuk lager dan bijvoorbeeld een nieuwe CV ketel of nieuwe kozijnen. De werkzaamheden zijn daarnaast vrij eenvoudig en niet ingrijpend, omdat je de folie op de muur kunt plaatsen. Het dak isoleren is vaak de meest effectieve aanpassing aan je huis, aangezien je hierdoor in de toekomst veel kost zal besparen. Je huis wordt daarnaast ook nog eens aangenamere plek om te wonen.

Isolatiefolie kopen?

Wil je zelf aan de slag met isolatiefolie? Kijk dan eens bij ISOdiscount. Hier vind je verschillende soorten isolatiefolie voor bijvoorbeeld de vloer, muur, dak en kruipruimte. Zo zit je er extra warm bij op de koude winterdagen.