Prinses Elisabeth van België wordt vandaag 7

Vandaag viert prinses Elisabeth van België haar zevende verjaardag.

Elisabeth Thérèse Marie Hélène is het oudste kind van kroonprins Filip en prinses Mathilde. Ze heeft drie jongere broertjes en zusjes: prins Gabriël (2003), prins Emmanuel (2005), die eerder deze maand zijn derde verjaardag vierde, en prinses Eléonore (2008). Haar peetouders zijn haar neef prins Amedeo en haar tante Hélène d’Udekem d’Acoz.

In België komen sinds 1991 ook vrouwen in aanmerking voor de troon. Daarom wordt Elisabeth, wanneer alles loopt zoals gepland, ooit als opvolgster van haar vader de eerste regerende koningin der Belgen.

Net als haar broertje Gabriël en nichtjes Luisa Maria en Laetitia Maria gaat Elisabeth naar het prestigieuze en Nederlandstalige Sint-Jan Berchmanscollege in Brussel.

Gerelateerde berichten

Copyright © 2008-2014 Monarchen.nl. Alle rechten voorbehouden.
Aangedreven door WordPress. Design Wordpress Max/Ahmad.